MASTERCLASS DE COMPOSICIÓ: MARÍA EUGENIA LUC. Compositora argentina.

 

Per Àngela Gómez

 

El passat dijous 21 de febrer la compositora argentina i professora al Musikene María Eugenia Luc va realitzar una masterclass sobre la seua música a l’Auditori del centre. Aquesta masterclass es va realitzar dins de les XII Jornades de Teoria i Composició que realitza anualment el departament de composició.

 

María Eugenia Luc (1958)

Ha estudiat en varies universitats de diferents països com l’Universitat Paris VIII o Civica Scuola di Milano, així com també ha estat becada en cursos internacionals com Musikinstitut Darmstadt, Manuel de Falla, Accademie Chigiana di Siena, etc. Ha rebut diferents premis per l’SGAE, l’Institut I.I.L.A. de Roma, entre altres, i la seua música ha estat interpretada per tot arreu, com al Royal Academy of Music de Londres, Institut Goethe de París, Centre d’art Reina Sofia i un llarg etcètera.

Ha estat professora a Buenos Aires i Milà, i actualment és directora artística de l’ensemble Kuraia i professora al Musikene.

 

La conferència portava com a títol “Funció de la música en la creació interdisciplinar” la qual es va dividir en dos parts. En la primera, va explicar la seua manera d’organitzar els elements que componen la seua música i les característiques de la mateixa. Els assistents van poder visualitzar i escoltar fragments d’obres seues segons anava explicant les característiques. María Eugenia va diferenciar entre el que ella anomena configuracions sonores i forma musical, ja que les configuracions es transformen i així és com concep ella la seua música.

En la segona part es va centrar en la seua òpera Apokalypsis, símbolo de una revelación, el llibret de la qual també va ser realitzar per ella mateixa, junt a un escriptor basc. Va explicar l’argument de l’òpera i la problemàtica de traslladar els pensaments i idees del llibret al llenguatge musical i com ho va resoldre. Per finalitzar, va projectar un vídeo de l’òpera, en versió no-escènica, en el qual es va poder veure la interpretació de 3 dels 5 actes. Aquesta òpera està formada per una orquestra reduïda, cor, electrònica i projecció de vídeo.

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*