LA TRACA FINAL DE LA BANDA DEL CONSERVATORI. Concert apoteòsic oferit per la banda del nostre centre

Per Pau García Palop

Dimarts 23 de maig del 2023, a les 19 hores, la Banda del nostre Conservatori ha oferit el darrer concert del curs 2022-2023, el repertori del qual ha estat dirigit per alumnat de direcció, a excepció de la darrera obra, la direcció de la qual ha correspost al mestre Jesús Cantos Plaza.

Neus Molero a l’escenari amb la banda, durant la seua intervenció

El concert s’ha encetat amb puntualitat germànica, atés que la primera interpretació del programa, de vora 3 minuts i mig, havia finalitzat a les 19:04, hora a la qual el públic ja estava aplaudint.

La segona obra del programa, un concert per a clarinet i banda d’Òscar Navarro, ha comptat amb Neus Molero i Beneito, Premi Extraordinari de final de carrera 2021-2022, com a solista, i amb Borja Martínez Alegre, alumne amb Premi Extraordinari del 2022, a la direcció. L’ovació del públic amb posterioritat de la seua interpretació ha estat ben sonora i efusiva.

El sextet de jazz del Conservatori i la banda, durant la interpretació de l’obra de Jesús Santandreu.

La segona part, ininterrompuda excepte pels canvis d’escena sense baixada de teló (sense descans, tal i com indicava el programa), ha inclòs A weekend in New York City, obra de Philip Sparke que ha dirigit l’alumne del centre Raúl Iborra Llàcer, estudiant de l’especialitat al nostre Conservatori.

Com a colofó, ha sonat Think of Jazz, composició del professor de jazz Jesús Santandreu, juntament amb el sextet de jazz dels professors del CSMV (el compositor al saxòfon, Jeff Jerolamon a la bateria, Jorge Sevilla al piano, Óscar Cuchillo al contrabaix, Francisco Soler al trombó, i “Pepelu” -José Luis Rodrigo- a la trompeta), on el nivell de decibels ha assolit quotes considerables per moments, combinats amb d’altres de més suaus com a contrast, per a donar peu a un final apoteòsic amb una ovació d’intensitat comparable.

La banda rep les ovacions del públic

Com a resum, cal posar en valor la bona coordinació de qui integren la banda, la qual cosa feia palés un nivell coherent amb els ensenyaments superiors, raó per la qual enviem la nostra enhorabona a totes les persones que hi han participat, tant membres de la banda (formada per l’alumnat del CSMV), com la solista de clarinet i els directors.

 

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*