CONCERT PER EUROPA en el CSMV: #ERASMUSDAYS . Espectacular concert oferit pels professors i professores del CSMV

Per Laura Barberà

Dimarts 10 d’octubre, a les 19:00 hores, diversos professors i profesores del CSMV participàren en el concert pel programa Erasmus+  (organitzat pel departament Erasmus) que, a més de fer-se en directe a l’Auditori, també es va transmetre en viu al canal oficial de YouTube, disponible per a tots els que vulguen accedir.

Aquest concert de música europea ens mostra que la música és un llenguatge universal del que tots podem gaudir.

Profesores del departamento de Jazz

Es va dividir en dos parts: la primera, “Jazz in movies”, en la que el jazz era el protagonista, s’interpretaren diverses bandes sonores de pel·lícules conegudes com “Two for the Road” i moltes més, totes elles portades a l’estil del jazz, amb adaptacions molt naturals i totes interpretades per els professors i professores del departament de Jazz del conservatori (Voro García, Joan Soler, Jorge Sevilla, Jeff Jerolamon, Javier Fertrer, Kontxi Lorente i Óscar Cuchillo).

La segona part, amb un estil més clàssic, incorpora diversos instruments i grups d’instruments, amb algunes obres de compositors valencians i dones compositores.

En primer lloc, Pablo García-Berlanga interpretava “Sonatina” de Matilde Salvador, seguidament, amb un estil totalment diferent, Joaquín Gericó, amb la flauta, interpretava “Debla”, de Cristóbal Halffter amb un canvi radical.

                   Piano a sis mans

Ens sorprengué un piano a sis mans, interpretat per Antonio Morant, José Romero i Vicent Trescolí, que ens presentaren dos obres de Sergei Rachmaninov, “Waltz in A Major”,  “Romance in A Major” I de H. Alberti, “Fantasie sur La traviata de Verdi, Op. 27, nº 1.”.

Després, amb una obra del nostre compositor Joaquín Rodrigo, i amb la guitarra, Rubén Parejo, va interpretar l’obra “Invocación i Danza”.

                         Rubén Parejo

Seguidament, un piano a 4 mans interpretat per Gemma Sanxs i Paula Tamarit, amb l’obra “Intermède” de Cécile Chaminade i “Ensayo a dos” de Carlota Garriga.

Per a finalitzar, Carlos Apellániz i Óscar Oliver al piano, juntament amb Manel Ramada, a la percussió, interpretaren la coneguda “Symphony No.9 in D minor, 4th movement (arr. for 2 pianos and percussion)” de Ludwig van Beethoven.

Com a resum, fou un concert amb estils molt variats, a càrrec dels professors i profesores del Conservatori Superior de Música de València, que ha fet que tots i totes puguem gaudir d’un espectacle meravellós, del que poques vegades podem disfrutar, on els papers s’intercanvien i ens deixen als alumnes el paper d’espectador.

Felicitacions i moltes gràcies als coordinadors Erasmus del CSMV: Vicent Sanchis y Francesc Gaya per la brillant organització!

 

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*