MOBILITAT ERASMUS DEL PROFESSOR RAFAEL CUÉLLAR AL CONSERVATORI G. TARTINI DE TRIESTE (ITALIA)  

Per Rafael Cuéllar

 

L’aula d’oboè del CSMV ha tingut i té una molt dinàmica relació amb els programes d’internacionalització del centre. A les nombroses visites rebudes d’intèrprets, professors i estudiants, cal afegir les darreres sortides del professor V. Llimerà a Berlín i aquesta nostra a Trieste.

Entre els dies 16 i 21 de febrer d’aquest any hem realitzat una mobilitat per a la docència al Conservatori G. Tartini de Trieste. L’activitat principal que hem dut a terme ha consistit a fer classes magistrals de la nostra especialitat; en concret férem tres classes monogràfiques sobre: el concert de Mozart per oboè, el concert de Strauss i la Sequenza VII de Berio. A més, dedicarem una vesprada per el treball de canyes i altres aspectes relacionats amb la tècnica de l’oboè.

La càtedra d’oboè del conservatori de Trieste es defesa pel bon professor i amic Pietro Milella, qui ens visità el darrer curs. En l’actualitat consta d’onze alumnes de l’un poc caòtic sistema d’ensenyament musical italià.

Hi hagué un alumne de màster i tres de bachelor, la resta no sabria bé com situar-los. Totes les classes es realitzaren amb el suport dels professors de repertori amb piano d’eixa institució.

La disposició d’estudiants, professors i de l’oficina internacional del conservatori -la professora Nicoletta Sanzin n’´es la seua coordinadora Erasmus-, ha sigut immillorable.

Hem gaudit d’una experiència fantàstica, i des d’aquestes línies vull agrair a l’oficina Erasmus del nostre centre la seua predisposició i facilitats donades per poder fer aquesta activitat.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*