EL VIOLONCEL D’ENHORABONA. Classe Magistral de Pablo Ferrández al Palau de la Musica (alumnes del CSMV)

Per Dimas Moreno Montoro

                           Pablo Ferrández

El passat diumenge dia 27 de març, el violoncel·lista Pablo Ferrández, amb motiu de la seua condició d’artista resident del Palau de la Musica de València va oferir una classe magistral que va ser amplament celebrada.

El violoncel.lista d’origen madrileny, que va saltar a la fama internacional després de la seua memorable participació a l’edició de 2015 del Concurs Txaikovski de Moscou on va obtindre el 4rt premi, és un dels violoncel·listes actuals amb major projecció internacional i sense dubte s’ha convertit en un referent per als estudiants que veuen en ell un exemple i model a seguir.

La classe magistral va tindre lloc a la sala García Navarro del Palau de la Música, i va estar oberta al públic que va omplir la sala i no volgué perdre’s l’oportunitat d’escoltar-lo i aprendre gràcies a tan única oportunitat.

Vladislav Trukhan atenent els consells de Pablo Ferrández

Els alumnes del Conservatori Superior de Música València, Vladislav Trukhan i David García Muñoz, acompanyat del professor de piano repertorista Victor Trescolí, van ser seleccionats pel conservatori i tingueren l’oportunitat de tocar per a ell. En aquesta ocasió Vlad va tocar el primer moviment del concert per a violoncel i orquestra de Dvorak i David el primer moviment de la sonata per a violí i piano, en arranjament per a violoncel, de César Franck.

David García en un moment de la classe amb Pablo Ferrández

Sense dubte escoltar els consells de Pablo Ferrández, conéixer de primera mà la passió que diposita en totes les seues interpretacions i escoltar-ho en el seu extraordinari violoncel Stradivarius “Lord Aylesford”, va suposar una veritable  una inspiració que els acompanyarà durant molt de temps, i per què no dir-ho durant tota la seua carrera musical.

 

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*