XII JORNADES DE TEORIA I COMPOSICIÓ: CONFERÈNCIA: “FRANCISCO LLÀCER PLÀ”. A càrrec del compositor Emilio Calandín

Per Àngela Gómez

El passat dimarts 19 de febrer el compositor i professor Emilio Calandín va realitzar una conferència sobre Francisco Llàcer Plà (1918-2002), el qual va ser alumne i, posteriorment, professor del centre. Aquesta conferència es va realitzar dins de les XII Jornades de Teoria i Composició que realitza anualment el departament de composició.

Emilio Calandín Hernández (1958) comença els seus estudis amb la seua mare a la Societat coral El Micalet de València amb l’especialitat de guitarra, cursant posteriorment el grau professional i el grau superior de composició. A banda dels estudis oficials, rep classes de José Báguena Soler i Francisco Llàcer Plà, així com també realitza cursos de formació amb Cristóbal Halffter, Carmelo Bernaola, Luis de Pablo, Tomás Marco, H. Lachenmann, Luis Blanes i Mauricio Sotelo entre altres. En el camp de la docència, ha estat professor de diferents conservatoris, tant professionals com superiors, dins de les càtedres d’harmonia, composició i instrumentació. Ha rebut diversos encàrrecs i primers premis com el 1r Premi a la Creativitat Emilio Mulet en 1982, 1r Premio Gobierno de Navarra en 1992, 1r Premi Ciutat d’Alcoi en 1992 i 1r Premi al IV concurs de composició musical MIQ 2013.

A la conferència, Calandín va començar parlant sobre les nostres arrels musicals, ensenyant fotografies de compositors i compositores de reconeixement internacional i nacional per fer veure a quants coneixien els del públic. Amb açò va voler remarcar la importància de conèixer les ments creadores de la nostra terra.

Tot seguit, va parlar sobre la seua aproximació a la música de Llàcer Plà o com ell l’anomenava “Don Paco”. El primer apropament que va tenir cap a la figura de Llàcer va ser en 1989, moment en el qual es va interessar per conèixer la seua biografia; la segona, en 2004 quan va realitzar la seua tesina sobre ell; i la tercera, en 2017 per la seua tesi. Posteriorment, va començar a parlar sobre les obres del compositor, el qual té més de 70 al seu catàleg, tot i no ser la seua professió.

Durant el transcurs de la conferència, els assistents van poder escoltar fragments d’algunes de les seues obres, visualitzar les seues partitures i conèixer les característiques més importants de la música de Llàcer Plà.

 

 

 

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*