Mundo Erasmus: MANEL RAMADA EN VISITA PERCUSSIVA D’ERASMUS A PADOVA (ITALIA)

Per Manel Ramada

 

Del 9 al 12 d’ abril  vaig tenir l’oportunitat de impartir unes master-clases de percussió en el Conservatorio Estatal de Música “Pollini” de Padova.

Durant 3 dias estiguerem  treballant amb els  alumnes de percussió sobre el diferente repertori solo i orquestral.

Exterior of Palazzo della Ragione (Padua)

També varem treballar el repertori de cambra per al concert que varen realitzar dins del congres internacional Voci e Suoni que tingué lloc al propi conservatori. Este repertori anava desde obres de Holst, Eben, Applebaum fins a Sejourne, Martynciow, Cangelosi i Albert.

El congrés de Veu i So va ser molt interessant doncs es tractaven tot tipus de temes relacionats amb la veu i la música tant desde el punt de vista cientific com artistic. El grup de percussió del conservatori va participar fent un concert amb peces que tenien a vore amb la veu, junt a instruments de percussió o com a instrument percussiu propi.

Les classes varen ser individuals i colectives  i també tinguerem la oportunitat de intercanviar experiencies sobre metodología i  organització del funcionament dels departaments de percussió amb els professors.

Padova es una ciutat universitària, xicoteta però interessant i amb molt d’ ambient.

Volguera agraïr al Departament de relacions internacionals  del CSMV i al programa Erasmus+ gracies als quals son posibles aquestos intercanvis que resulten molt furctifers per a tots.

Així mateix es una experiencia enriquidora i anime a tots els companys i companyes del centre a realitzar-la així com als alumnes.

 

 

 

 

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*